Emine Erdoğan: Devletimiz tüm kurumlarıyla afetlerde varlığını hissettirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Birçok ülke topraklarından daha geniş bir coğrafyaya yayılan ender şiddetteki deprem ve sellerle, üstelik üst üste gelen depremlerle imtihan edildik. Buna rağmen devletimiz afetlerin ilk anından itibaren tüm kurumlarıyla varlığını hissettirdi.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, fahri lideri olduğu Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından düzenlenen ‘Deprem Bölgesi Gönül Gönül Dostluk Sofraları Yardım Pazarı’ etkinliğine katıldı.
Etkinliğe Emine Erdoğan’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Şule Yüksel Şenler Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Leyla Şahin Usta, İstanbul Valisi Davut Gül, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken katıldı.
Etkinlik, Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
‘DEVLETİMİZ AFETLERİN BAŞLADIĞI İLK ANDAN İTİBAREN TÜM KURUMLARIYLA VARLIĞINI HİSSEDMIŞTIR’
Emine Erdoğan, “Kalbimiz haftalarca Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Elazığ, Malatya’da attı. Birçok ülke topraklarından daha geniş bir coğrafyaya yayılan şiddetle, üstelik peş peşe gelen deprem ve sellerle imtihan edildik. Ancak afetlerin ilk saatlerinden itibaren elektronik cihaz varlığını hissettirdi. Acilen konteyner sevkiyatları ve arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Bakanlıklarımız ve tüm kurumlarımız iş makineleri, gemiler, tırlar, helikopter ve uçaklar, insansız hava araçları ile seferber oldu” dedi. Vakıfların uzun süredir değerli görevler üstlendiğini ifade eden Emine Erdoğan, “Bugün bizleri bir araya getiren Şule Yüksel Şenler Vakfı’nın Hayır Çarşısı etkinliği vesilesiyle tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Gönüllülerimiz tüm birikimleriyle devletimizin ve milletimizin yanında oldu. Sıcak yemek dağıtımından çadır kentlere kadar günlük ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla çalıştılar. Hanımlarımız ve çocuklarımız için özel olarak hazırlanan hijyen kitlerinden ‘Harika İşler Çantası’ ve kreşlere kadar akla gelebilecek her türlü ihtiyaç düşünüldü.”
“ONURSAL BAŞKAN OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
Öncelikle Halk Eğitim Merkezleri ve Olgunlaşma Enstitüleri tarafından mesleki ve beceri geliştirmeye yönelik yürütülen kursları çok önemsiyorum. Bu kurslarda özellikle kadınlarımız için yeni gelir kapıları açılıyor. Ayrıca yetenekli insanlarımız üretirken sosyalleşiyorlar. Bugün birlikte açılışını yapacağımız Hayır Çarşısı’nda; Bölgede faaliyet gösteren merkezlerin yanı sıra vakfın desen ve dikim atölyelerinde üretilen eserler de bulunuyor. Ayrıca on bir ilimizin el sanatları ve gastronomik zenginlikleri de sergileniyor. Onursal liderliğini yapmaktan memnuniyet duyduğum Şule Yüksel Şenler Vakfı, el sanatlarının eşsiz eserlerini, fiyatına değer katacak alıcılarla buluşturma görevini üstlenmiştir. Bakanlıklarımız ve yerel yönetimlerimiz temelinde oluşturulan çarşıyı ziyaret eden misafirlerimiz bu anlamlı günün hatırasını hayatlarına katabilecekler. Dileyenler eseri tekrar depremzedelere hediye edebilecek. Bu sayede çok yönlü bir vakıf kurulacak ve gelirler eserlerin üretildiği illerimize dağıtılacaktır” dedi.
’11 İLDE 50 BİN KURS AÇILDI, 650 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ’
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde örgün eğitim çağı dışındaki bireylere hitap eden birimlerimiz var. Bunlardan biri hayat boyu öğrenme genel müdürlüğümüz ve bünyesinde olgunlaşma ve diğer mesleki eğitim veren halk eğitim merkezleri başta olmak üzere birimlerimiz var. Bu anlamda her zaman katkıda bulunan ve emek veren bir sistem, canlı ve aktif bir mekanizmadır. Bugün 11 ilde 50 bine yakın kurs açıldı ve bu hayır çarşısında hep birlikte eserlerini sergileyecekler. ve bu 50 bin kursta 650 binden fazla kursiyerimiz bizden kurs aldı, sertifika aldı ve eserler üretti. Bugün de bu arkadaşlarımızın eserlerini hep bir arada göreceğiz” dedi.